Om Kennel Vintervidda

Vi er et ektepar bosatt i Tessungdalen i Tinn i Telemark. Begge har vokst opp med hund, og fant lapphunden før vi fant hverandre.

Den 05.04.2017 gjennomførte mattilsynet en inspeksjon på kennelen. Førsteinspektøren/veterinæren var fornøyd med trivelige og godt stelte hunder, store og rene hundegårder med oppvarmet vann, egen fryser til hundemat og god tannhelse hos hundene.


Vi ville ha en rase som var lettlært, men som også kunne slappe av. Vi ville ha en rase med godt gemytt og hadde en pels og konstruksjon som gjorde de i stand til å være med på lange fjellturer både sommer og vinter. Vi ville ha en hund som kunne brukes til- og være med på det meste.

 

Christian er sykepleier, og jobber deltid for å ha mye tid til hundene. Han har deltatt på en rekke kurs og seminarer om hund, avl og oppdrett og kommer til å fortsette med det. Han har søkt kunnskap hos oppdrettere som har drevet med rasen i mange år, og har lært utrolig mye av disse.

 

Per Ola jobber i Nordsjøen, og som Christian bruker han mesteparten av fritiden sin på Kennel Vintervidda, sammen med hundene våre. Han har deltatt på forelesninger om avl i regi av Norsk Lapphundklubb og gjennomført NKKs Oppdretterskole, Kurs 1: Genetikk og avl.


Vi ønsker å avle hva vi mener er rasetypiske individer, som er friske og som har et godt og rasetypisk gemytt. Hundene skal være funksjonelle, og kunne leve et langt og lykkelig liv til glede for seg selv, sine eiere og samfunnet.


Medlem av: