Det blir en skikkelig valpesommer her på Vintervidda!

Viisas av Vintervidda

Helt i slutten av mai har N SE DK UCH NORDIC UCH NORDV-19 NV-20-21 Sima av Vintervidda termin. Hun er parret med C.I.B.-J NJr CH NORDJV-23 NJUBJV-23 N DK SE UCH Nordic Teal Gaapo. Dette er et kull det er stor interesse for, men det er mulig at vi kan ha ledige valper, avhengig av kullets størrelse.

Stamtavle Sima og Fjor:

Finnish Lapphund - The Breed Archive

 

N DK UCH DKV-21 Mikkilskarfas Diva av Vintervidda har termin helt i slutten av mai. Hun er parret med C.I.B Nord Nordic DK Uch Prezize Bisse.

Stamtavle Pip og Foppa:

Swedish Lapphund - The Breed Archive

 

NJV-20 Musti av Vintervidda er parret med Bravo av Vintervidda, forventet termin er 6.juli.

Stamtavle Musti og Bravo:

Finnish Lapphund - The Breed Archive

 

Siekkis er parret med Fi ACH Fi ACH-H SE ACH SE ACH-H Naavisemon Minä olen Voittaja, forventet termin er 20. juli.
Siekkis er innmønstret reingjeterhund, og kommer fra en linje der de fleste er arbeidende reingjeterhunder. I tillegg til det gikk hun i mål som lederhund i det 70 km lange Seppalaløpet som lederhund i mars 2024! Far Nexus er 4 x agilitychampion, og har vært den mestvinnende agilityhunden i Finland, både i Paimensukuisen Lapinkoiran Seura og i Lappalaiskoirat Ry. Hans far var også agilitychampion, og han har flere hunder i slekta som brukes aktivt, blant annet er hans tante godkjent redningshund. Dette er en kombinasjon med stor genetisk verdi for rasen og vi forventer fantastisk allsidige hunder som kan brukes til det meste i dette kullet. Vi er villig til å selge til oppdrettere, men fortrinnsvis til folk som lnsker å bruke hunden aktivt, som gjeterhund eller konkurransehund innen hundesporter. Vi forventer dog ikke at dette kullet skal gjøre det stort i utstillingsringen, da egner de overnevnte kombinasjonene våre seg bedre.

Stamtavle Siekkis og Nexus:

Finnish Lapphund - The Breed Archive

 

 

Vi søker også fôrvert til tispevalp og muligens hannvalp av rasen lapsk vallhund i løpet av 2024.


 

Alle valper fra oss leveres registrert i NKK med ID-chip, helseattest og valpefôr fra Appetitt. De leveres med pass i stedet for vaksinebok, slik at de helt fra 8-ukers vaksinen har alle vaksinene sine i passet, i tilfelle de skal reise utenlands.

Vi som oppdrettere ønsker veldig gjerne at valpekjøperne våre skal være medlemmer av Norsk Kennel Klub og Norsk Lapphundklubb. For at hundeeiere med Vinterviddahunder skal komme med i fellesskapet som klubbene tilbyr, melder vi derfor inn nye hundeeiere og betaler kontigenten for inneværende år, hvis valpekjøper ønsker dette.

Valpene har en livsforsikring i Agria gjennom oss som gjelder til dagen etter at du henter den, og uansett senest den dagen valpen blir 12 uker. Dersom Agria mottar en søknad om forsikring fra deg innen 10 dager etter at du hentet valpen, vil livsforsikringen videreføres uten den vanlige karenstiden på 20 dager.