Raiddokas Masa

Navn: Bjønn

Titler: N DK RO UCH ROGr UCH

Reg.nr: S26887/2009

Født: 20.03.2009

Far: CH Raiddokas Dino

Mor: CH Raiddokas Jutta           

HD: A

Øyelyst: Intet påvist

PRA: A

Pompes: A

 

Bjønn er en utrolig glad, uredd og sosial hund. Han elsker å leke, og motiveres lett til å være med på trening. Bjønn brukes som gjeterhund på sau, han er en ypperlig kløv og trekkhund med en enorm styrke og vilje. Han har allikevel en tydelig AV-knapp, og er en behaglig hund å ha i hus.

Han er importert fra Sverige, og kom til Norge på selveste 17. mai! Kallenavnet hans, Bjønn, passer ekstra bra til han, fordi det var nettopp en bjørn jeg såg på veien da jeg skulle hente han! 

Han ser veldig lovende ut, og har mange flotte hunder å slekte på. Hans far "Sarek" er i tillegg til å være Svensk Utstillingschampion 2. mestvinnende hannhund i Sverige i 2007. Bjønn har flere ganger blitt best i rasen, og vant bl.a rasespesialen på Biri i 2010, og ble Norges Mestvinnende Finske lapphundhanhund samme år. I 2011 ble han Norsk utstillingschampion på sin andre utstilling etter fyllte 2 år!

Bjønn bor til daglig hos Christians bror, her i Tessungdalen. Han er en ypperlig barne- og familiehund, snillere hund skal man lete lenge etter.